Υπηρεσίες

Η διατροφή δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα κάποιων ημερών, είναι τρόπος ζωής.

Ο εξεταζόμενος να μην έχει καταναλώσει για 3 ώρες φαγητό, καφέ, νερό, αναψυκτικά, αφέψημα. Αποχή αλκοόλ για 24 ώρες καθώς και να μην έχει προπονηθεί ο διαιτώμενος εντός της ημέρας.

Βασισμένη πάντα στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής στοχεύουμε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο σε πληθώρα τροφίμων με σκοπό τη μείωση λίπους και τη διατήρηση της υγείας των μυών και του σώματος με αποτέλεσμα ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Οι συνεδρίες αποσκοπούν στην διαμόρφωση ενός πιο υγιεινού τρόπου διατροφής πάντα προσαρμοσμένη στης ανάγκες του διαιτώμενου.

Μια μέρα πριν από το προκαθορισμένης συνεδρίας ο διαιτώμενος δεν θα πρέπει να έχει καταναλώσει τροφές όπως λαδερό, όσπριο, πράσινα λαχανικά και να μην έχει πραγματοποιήσει προπόνηση. Την ημέρα της συνεδρίας και πάντα πρωινή ώρα ζυγίζεστε σε απλή ηλεκτρονική ζυγαριά με ελαφρύ ρουχισμό.

Ενώ η απώλεια βάρους φαντάζει σε κάποιους μια δύσκολη διαδικασία η αύξηση βάρους είναι πραγματικά μια απαιτητική διαδρομή που παρέα θα γίνει εύκολη με αποδοτικούς συνδυασμούς πάντα με θρεπτικό τρόπο.

Διατροφικό πλάνο για αθλητές ή ασκούμενους (μείωση λίπους και αύξηση μυϊκότητας)

Ένα διατροφικό πλάνο πρέπει να είναι πολύ στοχευμένο τόσο στις σωματομετρικές ανάγκες του αθλητή όσο και το άθλημα που απευθύνεται. Το κάθε άθλημα έχει τις δικές του απαιτήσεις σε μακροθρεπτικά συστατικά. Μαζί στοχεύουμε στην καλύτερη αθλητική απόδοση με σκοπό την αύξηση και διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας.

Διατροφή για παιδιά και εφήβους

Ένα υγιές παιδί ή έφηβος είναι ένας υγιής ενήλικας! Ένα από τα καθοριστικά στάδια της ζωής ενός ανθρώπου καθώς χτίζονται οι βάσεις για ένα υγιές σώμα και σωστών διατροφικών συνηθειών.

Διατροφικό πλάνο για εγκυμοσύνη και θηλασμό

Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός είναι από τις σημαντικότερες και ιδιαίτερες περίοδοι καθώς η ισορροπημένη διατροφή της μητέρας καθορίζει τα καλά θεμέλια της υγεία, ανάπτυξη και εξέλιξης του βρέφους. Κατά την εγκυμοσύνη σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης και φυσικά μια υγιή αύξηση βάρους πάντα στα επιτρεπτά όρια. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού σκοπός είναι να συντάξουμε μια ισορροπημένη διατροφή αποφεύγοντας τους γνωστούς κολικούς ή τυχόν δυσανεξίες του βρέφους βοηθώντας τη μητέρα τόσο να τρέφεται σωστά όσο και να υπάρχει ήπια και σωστή απώλεια κιλών πάντα με γνώμονα την καλή και θρεπτική παραγωγή γάλακτος.

Επιπλέον διατροφικά πλάνα

Η χορτοφαγική  διατροφή αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές διατροφές που μπορεί να ακολουθήσει ένα άτομο, αρκεί να την ακολουθεί σωστά. Χωρίς περιορισμούς και διατροφικές ελλείψεις πάντα με τους κατάλληλους συνδυασμούς για τη σωστή απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών στοιχείων. Έρευνες  δείχνουν ότι ο περιορισμός των ζωικών τροφών και η αύξηση τροφών φυτικής  προέλευσης συμβάλλουν στην καλή διατήρηση της υγείας και της μειωμένης εμφάνισης χρόνιων παθήσεων. Σε συνεργασία διαμορφώνουμε το καλύτερο διατροφικό πλάνο για τις ανάγκες σου.

Η διατροφή του μέλλοντος είναι εδώ! Ότι πιο πρωτοποριακό στο κομμάτι της διατροφολογίας είναι ένα διαιτολόγιο βασισμένο στο DNA σου. Ελέγχουμε γενετικές τροποποιήσεις που διευκολύνουν τον επιστήμονα υγείας να αποφασίσει για τον διαιτώμενό του:

 • Τι ποσοστό λίπους, πρωτεΐνης, υδατάνθρακα είναι καλύτερο να έχει στο καθημερινό του διαιτολόγιο.
 • Ποιες είναι οι ανάγκες του σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, φυλλικό, βιταμίνες, χολίνη, ασβέστιο) και φυτικές ίνες και το αν μπορεί ή/και χρειάζεται να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής.
 • Αν και πόσο καφέ, αλάτι, και αλκοόλ μπορεί να καταναλώνει.
 • Την ένταξη ειδικών τροφίμων στο διαιτολόγιο του που, βάσει ερευνών, έχει προκύψει ότι βελτιώνουν την υγεία ατόμων με το συγκεκριμένο γενετικό προφίλ και ταιριάζουν καλύτερα στις γευστικές τους προτιμήσεις.

Επιπλέον, παρέχουμε πληροφορίες για:

 •  Τη γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή.
 • Το αν υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες επαναπρόσληψης βάρους μετά από δίαιτα απώλειας και πώς μπορούν να μειωθούν.
 • Τη γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλουτένη και στη λακτόζη.
 • Την ιδανική ώρα κατανάλωσης της τροφής μέσα στην ημέρα (Chrono nutrition).
 • Τη γενετική προδιάθεση για συναισθηματική πρόσληψη τροφής και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Πως πραγματοποιείται η διαδικασία:

Η εξέταση γίνεται με κατάλληλο βουρτσάκι με το οποίο λαμβάνεται δείγμα κυττάρων από το εσωτερικό του μάγουλου (κυτταρικό επίχρισμα παρειάς), μια απόλυτα ανώδυνη και σύντομη διαδικασία. Αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία, τα λίγα αυτά κύτταρα είναι αρκετά ώστε να δώσουν DNA από το οποίο θα διαβαστούν πάνω από 125 γενετικοί πολυμορφισμοί. Γίνεται γενετική ανάλυση στο εργαστήριο της Genosofi και οι πληροφορίες που θα προκύψουν θα οδηγήσουν σε εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις.

 • Παχυσαρκία και αυξημένο λιπιδαιμικό δείκτη (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια κ.α )
 • Σακχαρώδη διαβήτη  (Τύπου Ι, Τύπου ΙΙ, διαβήτη κύησης, αντίσταση της ινσουλίνης )
 • Καρδιαγγειακά νοσήματα (υπέρταση κ.α)
 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 • Υπερ-υποθυρεοειδισμός
 • Διατροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες
 • Μορφές καρκίνων ή αποκατάστασης
 • Οστεοπόρωσης
 • Νεφρική νόσο
 • Νοσήματα του ανώτατου πεπτικού συστήματος (έλκος, ΓΟΠ, οισοφαγίτιδα κ.α)
 • Νοσήματα του κατώτατου πεπτικού συστήματος (ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα)

Το μεγάλο στοίχημα σε μια προσπάθεια είναι να διατηρήσεις μακροπρόθεσμα το βάρος σου και να μειώσεις τον κίνδυνο επαναπρόσληψης των κιλών. Επίσης σου παρέχουμε τη διατροφική εκπαίδευση αλλά και εκείνα τα μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σωματικό σου βάρος σταθερό.

Τα κατάλληλα διατροφικά προγράμματα με αντιοξειδωτικές τροφές εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες χτίζοντας τις συνθήκες της έννοιας του «ευ ζην» στην καθημερινότητά μας. Τρώγοντας σωστά, χωρίς στερήσεις, μπορούμε να δώσουμε στο σώμα μας εκείνη την αντιγηραντική «ασπίδα» προστασίας που χρειάζεται απέναντι στη φυσική φθορά του χρόνου, φροντίζοντας έτσι να αποκτήσουμε ένα υγιές, όμορφο και φρέσκο μέλλον που θα υπόσχεται ακόμα πιο έντονες περιπέτειες!