Σπανάκι με μανιτάρια
Σπανάκι με μανιτάρια. Ένα φαγητό με πλούσια διατροφική αξία και ελάχιστες θερμίδες που αξίζει να δοκιμάσεις.
Υλικά:
• 1 πράσο χοντροκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
• 140 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 170 γρ. σπανάκι
• 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. baking powder
• 1 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
• 150 γρ. τυρί τόφου
• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1/2 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
• ωστόσο, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το πράσο και το σκόρδο. Τα βγάζεις και τα αφήνεις στην άκρη.
• Ρίχνεις λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρεις και τα μανιτάρια. Τα βγάζεις κι αυτά. Προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
• Σε ένα multi ανακατεύεις την φέτα, το 1/2 φλιτζάνι γάλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και την μαγιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτεις τα λαχανικά, το μείγμα του τυριού και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύεις καλά.
• Ρίχνεις το μείγμα σε τετράγωνο ταψί 26×26 εκ. αφού πρώτα το αλευρώσεις. Τέλος, ψήνεις στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο