Σαλάτα με ρεβίθια και κινόα
Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και εσύ θέλεις ένα δροσιστικό αλλά θρεπτικό πλήρες γεύμα! Σου έχω σαλάτα με ρεβίθια και κινόα πλούσια σε Φυτικές ίνες, Πρωτεΐνη και βιταμίνες!
Υλικά:
Για τη κινόα
• 50 γραμ. κινόα
• 150 ml νερό
• Λίγο Αλάτι
Για τα ρεβίθια
• 140 γραμ. ρεβίθια βρασμένα
• 2 κ.γ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• 1/2 κ.γ. κύμινο
• 1/4 κ.γ. σκόνη chili
• 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Για την vegan sour cream
• 1/2 lime στυμμένο
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 κ.γ. φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση:
• Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και το αλάτι, σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό (περίπου για 15’).
• Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε όλα τα μυρωδικά με το λάδι.
• Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
• Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Όταν βράσει η κινόα την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και τη προσθέτουμε στη σαλάτα και τα ανακατεύουμε.
Για την sour cream
• Βάζουμε το lime, το αλάτι και τον κόλιαντρο σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο