Πλιγούρι με μανιτάρια
Συνταγή για πλιγούρι με μανιτάρια που θα λατρέψεις και θα καθιερώσεις! 😍
Υλικά:
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 500 γραμ.. μανιτάρια (Πόρτο μπέλο)
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 φλ. πλιγούρι
• 4 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
• 2 κ.σ. μαϊντανό
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
• Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι με μανιτάρια. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε!
TIP
• Για extra Θρεπτικά συστατικά στο βράσιμο προσθέτουμε 1 κλωναράκι κρόκο Κοζάνης
Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο