Pizza ολικής άλεσης
Η πιο εύκολη, νόστιμη και light πίτσα που έχεις δοκιμάσει, με μόλις 130 kcal το κομμάτι. 🍕
Υλικά για 2 ατομικές πίτσες (από 4 κομμάτια έκαστη):
Για τη ζύμη
• 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 φακελάκι μαγιά
• 1 φλ. Χλιαρό γάλα
• 1/4 φλ. Νερό
• 1/2 κ.γ. Καστανή ζάχαρη
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα topings:
• 100 ml σάλτσα ντομάτας
• 1 Ντομάτα
• 1 πιπεριά
• Φύλλα ροκάς (προαιρετικά)
• 8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
• 125 γρ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά ή τυρί philadelphia
• πιπέρι
Εκτέλεση:
• Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύεις. Έπειτα, προσθέτεις λίγο αλεύρι, ανακατεύεις με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας το χέρι σου και επαναλαμβάνεις, μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια.
• Στη συνέχεια, σκεπάζεις το μπολ με μεμβράνη και το αφήνεις για 30’.
• Αφού «ξεκουραστεί», το απλώνεις σε δυο στρογγυλά μεσαίου μεγέθους αλουμινένια ταψάκια, δημιουργώντας μια λεπτή και λεία βάση.
• Τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10’.
• Εν το μεταξύ, κόβεις τις φέτες γαλοπούλας σε δυο κομμάτια, ψιλοκόβεις τη ντομάτα και τη πιπεριά.
• Μετά, αφαιρείς τα δυο ταψάκια από το φούρνο και μοιράζεις τα toppings, ξεκινώντας από τη σάλτσα ντομάτας, και συνεχίζεις ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά.
• Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25’.
Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο