Νηστίσιμη σπανακόπιτα
Συνταγή για νηστίσιμη σπανακόπιτα που θα λατρέψεις και θα καθιερώσεις! 😍
Υλικά:
• 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
• 90 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
• 8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 πράσο, ψιλοκομμένο
• Μισή κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Μισό κιλό φύλλο κρούστας
• 165 γρ. ελαιόλαδο
• 120 γρ. τόφου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
• Αρχικά, καθαρίζεις, πλένεις και στραγγίζεις καλά το σπανάκι.
• Έπειτα, αφού τοποθετήσεις μια κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.
• Στην συνέχεια, ρίχνεις το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το τόφου (προαιρετικά), ανακατεύεις και κατεβάζεις το μείγμα από τη φωτιά.
• Στρώνεις τα μισά φύλλα σε ταψάκι λαδώνοντάς τα ένα – ένα.
• Απλώνεις επάνω σ’ αυτά το μείγμα του σπανακιού, πασπαλίζεις στην επιφάνεια λίγο πιπέρι και στρώνεις από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα – ένα.
• Έπειτα, χωρίζεις τη πίτα σε κομμάτια, την περιχύνεις με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και τη βάζεις στο φούρνο, στους 200 °C, για περίπου 60’ λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο