Μαρμελάδα Μήλου
Συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη! 🍎
Υλικά:
• 600 γρ. μήλα (καθαρισμένα)
• χυμό από 1 λεμόνι
• 6 κ.σ. μέλι
• 200 ml νερό
• 2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
1. Κόβεις τα μήλα σε τέταρτα.
2. Στη συνέχεια τα τρίβεις στη χοντρή πλευρά του τρίφτη πάνω από ένα μπολ.
3. Έπειτα, προσθέτεις στο μπολ το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
4. Βάζεις το ξύσμα μήλου, το μέλι, το νερό και το ξύλο κανέλας σε μία κατσαρόλα να βράσει και ανακατεύεις.
5. Μετά, χαμηλώνεις τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή, ώστε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
6. Τέλος, γεμίζεις ένα αποστειρωμένο βάζο με τη μαρμελάδα και το φυλάς στο ντουλάπι. Εάν δεν έχεις αποστειρώσει το βάζο, μπορείς να φυλάξεις τη μαρμελάδα στο ψυγείο για 2 βδομάδες.
Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο