Light Σουφλέ Λαχανικών

Συνταγή για το πιο νόστιμο light Σουφλέ Λαχανικών! 😍

Υλικά:

• 2 καρότα μέτρια, καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 40 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
• 1 μικρό κουνουπίδι
• 1 μαραθόριζα, λεπτοκομμένη
• 1 κ.γ. ξερός δυόσμος
• 100 γρ. ανθότυρο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 30 ml λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί

Για την κρέμα

• 2 ασπράδια
• 200 ml γάλα
• 1 κ.γ. κορν φλάουρ
• 1/5 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C.
• Συνεχίζεις πασαλείφοντας με λάδι το ταψί.
• Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις το λάδι και σοτάρεις τα καρότα με το κρεμμύδι, το κουνουπίδι, τη μαραθόριζα και για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
• Μετά, αδειάζεις το μείγμα των λαχανικών στο ταψί μαζί με το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
• Στη συνέχεια, προσθέτεις τον ανθότυρο καλύπτοντας την επιφάνεια.
• Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύεις με σύρμα το γάλα με το κορν φλάουρ, μέχρι να διαλυθεί.
• Ενώ σε ένα άλλο χτυπάς καλά τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα τα ρίχνεις στο γάλα, μαζί με το αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
• Ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια υδαρής κρέμα.
• Τέλος, περιχύνεις την κρέμα στην επιφάνεια του φαγητού, αφήνεις να «τραβήξει» για 5 λεπτά και ψήνεις για περίπου 30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Καλή απόλαυση!