Light σορμπέ Πεπόνι

Είσαι από αυτούς που θέλουν κάθε μέρα ένα δροσιστικό απογευματινό; Συνταγή για ένα light σορμπέ Πεπόνι με μόνο 3 Υλικά!

Υλικά:

• 1 μικρό πεπόνι (800 γρ. χωρίς τη φλούδα)
• 140-160 γρ. μέλι
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε blender ή σε επεξεργαστή τροφίμων (αν είναι μικρό το μούλτι μας, σε δόσεις).

2. Πολτοποιούμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το πολτοποιημένο πεπόνι σε μπολ.

3. Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4. Δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα και προσαρμόζουμε το μέλι αναλόγως.

5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ (ή μεταλλικό δοχείο), καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στο μείγμα και συνεχίζουμε με άλλο ένα στρώμα μεμβράνης και αλουμινόχαρτο.

6. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Εάν έχει παγώσει πολύ, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-12 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!