Light Πανακότα με γιαούρτι

Θέλεις ένα δροσιστικό απογευματινό γλυκάκι αλλά παράλληλα χαμηλό σε θερμίδες; Σου έχω Light Πανακότα με γιαούρτι!

Υλικά:

• 500 ml κρέμα γάλακτος light
• 500 γραμ. γιαούρτι 2%
• 1/2 φλ. ζάχαρη στέβια
• 7 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
• Σιρόπι καραμέλας χωρίς ζάχαρη (sugar free)

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε µπολ και καλύπτουµε µε κρύο νερό.

2. Αφήνουµε για 5΄-10΄ να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει.

3. Σε ένα µπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη µισή κρέµα γάλακτος.

4. Με σύρµα τα ανακατεύουµε να ομοιογενοποιηθούν.

5. Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.

6. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

7. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στο ζεστό μείγμα.

8. Ανακατεύουµε πολύ καλά, να λιώσουν.

9. Αφήνουµε το μείγμα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουµε στο κρύο µίγµα γιαουρτιού και κρέµας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρµα, να ομοιογενοποιηθεί.

10. Το βάζουμε σε 8 ατομικά φορµάκια και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

11. Αφού παγώσει, το ξεφορµάρουµε και γαρνίρουμε την πανακότα µε σιρόπι καραμέλας χωρίς ζάχαρη!

Καλή απόλαυση!