Γλυκοπατάτες με Philadelphia

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με τυρί Philadelphia 🥔

Υλικά:

• 2 γλυκοπατάτες μεγάλες με τη φλούδα τους
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες
• 2 κ.σ. Philadelphia
• 1-2 κ.σ. Θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι

Για το σερβίρισμα

• 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• Λίγο μπρόκολο
• θυμάρι

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Πλένουμε καλά και κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαίρι χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους.
• Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε πάνω.
• Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις αλείφουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
• Γυρνάμε τις πατάτες ώστε η κομμένη επιφάνεια να ακουμπάει στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
• Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο, να κάψει.
• Τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλας στο τηγάνι. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
• Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη Philadelphia, το πιπέρι και το θυμάρι.
• Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω.
• Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη σάρκα της πατάτας, γύρω γύρω από τη φλούδα χωρίς όμως να την κόψουμε.
• Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα της πατάτας, τη βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
• Γεμίζουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να τελειώσει όλη η γέμιση.
• Προσθέτουμε πιπέρι και βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
• Σερβίρουμε με γιαούρτι, μπρόκολο ψιλοκομμένο και θυμάρι.