Γλυκοπατάτες γεμιστές με κιμά
Συνταγή για γλυκοπατάτες γεμιστές με κιμά που πρέπει να δοκιμάσεις! 🍠
Υλικά:
• 5 μεσαίες γλυκοπατάτες
• 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 100 γρ. χυμό ντομάτας
• 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 φύλλα δάφνης
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
• 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
• Ξεκινάς τυλίγοντας τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνεις στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
• Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά, σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
• Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και μετά από λίγο τον κιμά και τον αφήνεις να σοταριστεί πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
• Έπειτα, προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, την δάφνη, την πάπρικα τον μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι.
• Ρίχνεις μισό ποτήρι νερό, κλείνεις με καπάκι και μαγειρεύεις μέχρι να φύγουν εντελώς τα υγρά του κιμά. Αφαιρείς από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
• Αφού βγάλεις τις γλυκοπατάτες, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τις χαράζεις στην μέση, σχεδόν μέχρι κάτω και τις ανοίγεις.
• Στο μείγμα του κιμά βάζεις το μισό τυρί και ανακατεύεις καλά. Μοιράζεις τον κιμά σε κάθε γλυκοπατάτα και στη συνέχεια τοποθετείς το υπόλοιπο τριμμένο τυρί από πάνω.
• Τέλος, σερβίρεις με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό και Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο