Γεμιστά με πλιγούρι
Δοκίμασε τα και θα γίνει και δικό σου αγαπημένο!
Υλικά:
• 1/2 φλιτζ. πλιγούρι
• 4 μικρές γλυκές κόκκινες πιπεριές (1 κιλό συνολικά)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 3/4 κ.γ. αλάτι
• 3/4 κ.γ. πιπέρι
• 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
• 1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 2 ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση:
• Βάλε το πλιγούρι σε μπολ και ρίξε 1 1/3 φλιτζάνι βραστό νερό. Σκέπασέ το και άφησέ το να καθίσει για 15 λεπτά. Στράγγιξέ το και πίεσέ το για να βγουν όλα τα υγρά και βάλ’ το ξανά στο μπολ.
• Εν τω μεταξύ, κόψε το καπάκι από τις κόκκινες πιπεριές και αφαίρεσε το εσωτερικό. Κόψε τα καπάκια (χωρίς το κοτσάνι) σε κυβάκια και άφησέ τα στην άκρη.
• Ψιλόκοψε τα μανιτάρια. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε τα κυβάκια πιπεριάς, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Πρόσθεσε το μείγμα στο πλιγούρι μαζί με το τυρί και το μαϊντανό και ανακάτεψε καλά.
• Γέμισε με το κουτάλι τις πιπεριές με το μείγμα. Βάλε τις πιπεριές με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω σε πυρίμαχο σκεύος. Περίχυσε με χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και γαρνίρισε με τις ντομάτες. Πασπάλισέ από πάνω με το υπόλοιπο αλατοπίπερο.
• Σκέπασε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήσε τις πιπεριές στους 180οC για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσ’ τες για άλλη μισή ώρα, μέχρι να σχηματιστεί κρούστα από πάνω.
Αφήστε ένα σχόλιο