Γαρίδες με κάρι και λαχανικά
Δοκίμασε τις και θα γίνει και δίκη σου αγαπημένη επιλογή κατά την περίοδο της νηστείας, αλλά και όχι μόνο!
Υλικά:
• 12-14 γαρίδες ή καραβίδες καθαρισμένες (αφήνουμε το κεφάλι ενωμένο στο καθαρισμένο σώμα)
• 3 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
• 2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες
• 5-6 ασπρομανίταρα σε φέτες
• 250 γραμμάρια κολοκύθα (κομμένη σε κύβους)
• 1 γλυκοπατάτα (κομμένη σε κύβους)
• 250 γραμμάρια μπρόκολο (χωρισμένο σε φουντάκια)
• 1 κ.σ κόκκινη πάστα κάρυ
• 400 γραμμάρια κρέμα καρύδας
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2-3 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
• 1 φλυτζάνι μαγειρεμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
• 1/2 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών
• αλάτι
• ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
• Πρώτα, χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τοποθετείς τις γαρίδες για 2-3’. Αφού αυτές ροδίσουν, τις βάζεις σε ένα πιάτο.
• Στη συνέχεια, σοτάρεις σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Έπειτα, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά ολοκληρώνοντας με την πάστα κάρι, την οποία τρίβεις στη βάση της κατσαρόλας.
• Μετά, σκεπάζεις και σιγοβράζεις για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
• Ρίχνεις ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα. Προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιαντρο και τα ρεβίθια.
• Τέλος, αλατίζεις και ανακατεύεις για 1΄ σε δυνατή φωτιά, ώστε να πήξει η σάλτσα. Σερβίρεις το υπέροχο κάρι με ρύζι μπασμάτι.
Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο