Φαλάφελ με ντιπ γιαουρτιού
Τα πιο υγιεινά και νόστιμα φαλάφελ με ντιπ γιαουρτιού 🧆👇🏼
Υλικά:
• ½ πακέτο ρεβίθια, μουλιασμένα για 10 ώρες (250γρ.)
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2-3 σκελίδες σκόρδο, περασμένες στην πρέσα
• ½ κούπα μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
• 1 κ.γλ. κόλιανδρο, τριμμένο
• ½ κ.γλ. κύμινο, τριμμένο
• ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/4 κ.γλ. πάπρικα
• 1/4 κ.γλ. κανέλα
• 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
• ½ κ.γλ. αλάτι
• ½ κ.γλ. baking powder
• 2 κ.σ. αλεύρι ολικής
Ντιπ γιαουρτιού
• 250γρ. γιαούρτι
• 25γρ. φύλλα μέντας
1. Χτυπάς τα παραπάνω υλικά σε μούλτι εκτός από το αλεύρι και το baking powder.
2. Εισάγεις το παραπάνω μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, τα σκεπάζεις με διαφάνεια και τα αφήνεις για μια ώρα στο ψυγείο, ώστε να δέσουν.
3. Αφού τα ζυμώσεις, τα ψήνεις στο φούρνο, σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 20-30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά. Η τελική δοσολογία είναι περίπου 15 τεμάχια.
4. Τέλος, ανακατεύεις καλά τα υλικά του ντιπ γιαουρτιού και σερβίρεις με μερικά φύλλα από μαρούλι τύπου Iceberg.
Καλή Απόλαυση! 🤤
Αφήστε ένα σχόλιο