Burger
Δοκίμασε το αγαπημένο σου burger στην πιο light και νόστιμη εκδοχή του. 🍔
Υλικά:
• 1 μπιφτέκι γαλοπούλας ή μπιφτέκι από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (χωρίς λάδι και ψωμί)
• 1 ψωμάκι για burger (κατά προτίμηση πολύσπορο)
• 1 κ.σ. τυρί κρέμα Philadelphia
• 1/2 ώριμο αβοκάντο
• 2 κουταλιές χυμό από φρέσκο lime
• ½ ψιλοκομμένη ντομάτα (ή 5-6 ντοματίνια γλυκά)
• 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
• Ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
• Πολτοποίησε το εσωτερικό του αβοκάντο σε ένα μπολ και πρόσθεσε το χυμό lime, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο.
• Ψήσε το μπιφτέκι στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
• Όταν το αποσύρεις από τη φωτιά ρίξε πάνω του τη philadelphia για να λιώσει. Εν τω μεταξύ, κόψε το ψωμάκι στα δύο και ψήσε για 1 περίπου λεπτό κάθε ένα από τα κομμάτια από την εσωτερική του πλευρά.
• Κατέβασέ τα όλα από το τηγάνι, και φτιάξε το μπέργκερ τοποθετώντας (από κάτω προς τα πάνω) το ψωμάκι, το μπιφτέκι με τη philadelphia, το μείγμα με το αβοκάντο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμύδι.
• Πασπάλισε με τον μαϊντανό και τοποθέτησε το δεύτερο ψωμάκι.
• Ολοκλήρωσε το πιάτο σου με ψητές γλυκοπατάτες, λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα, καιΚαλή όρεξη χωρίς τύψεις! ☺️
Αφήστε ένα σχόλιο