Μπιφτέκια λαχανικών
Συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών
Υλικά:
• 1 μεγάλη πατάτα περίπου 300 γρ.
• 1 κούπα νιφάδες βρώμης ή αλεύρι βρώμης
• 1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά φρέσκα ή κατεψυγμένα (όπως αρακά, καλαμπόκι, καρότα, φασολάκια)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μικρή πιπεριά Φλώρινας
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
• 1 κ.γ. κάρι
• αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
• Τοποθετείς τα λαχανικά και τις πατάτες να βράζουν σε μια κατσαρόλα με νερό.
• Βάζεις σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Μετά, προσθέτεις τη πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια, βάζεις όλα αυτά που σόταρες σε ένα μπολ.
• Προθερμαίνεις το γκριλ του φούρνου
• Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά που βράζουν, τα ακυρώνεις κρατώντας το ζωμό. Έπειτα βάζεις μέσα στο μπολ τις πατάτες και τις κάνεις πουρέ με ένα πιρούνι.
• Επιπλέον, προσθέτεις τα όλα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) και ανακατεύεις καλά.
• Στη συνέχεια, άλειψε τα χέρια σου με λάδι ή νερό και πλάσε 8 μπιφτέκια. Τα τοποθετείς στο ταψί και τα λαδώνεις ελαφρώς.
• Τέλος, τα ψήνεις στο γκριλ για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, τοποθετώντας το ταψί στην επάνω θέση του φούρνου. Μετά τα γυρνάς από την άλλη και τα ψήνεις για για ακόμα 3 λεπτά.
Συμπλήρωσε το πιάτο σου με σαλάτα μαρούλι, πολίτικη, κέιλ, ή οποιαδήποτε άλλη δροσερή σαλάτα της προτίμησης σου.
Αφήστε ένα σχόλιο